Uber повністю перейде на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber повністю перейде на електромобілі

Фондовий ринок
748
До 2040 року Uber має намір стати мобільною платформою з нульовим рівнем викидів в 10 000 міст на шести континентах, здійснюючи 100% поїздок з нульовим рівнем викидів на транспортних засобах, громадському транспорті та мікротранспорті.
Для досягнення цієї мети сотням тисяч водіїв по всій Європі, в США і Канаді буде виділено $800 млн доларів, щоб допомогти їм перейти на автомобіль з нульовим рівнем викидів.
Європейські ринки лідирують в електрифікації індустрії райдшерингу, тому до 2025 року 50% відстані в поїздках, виконаних на платформі Uber в семи європейських столицях (Амстердам, Берлін, Брюссель, Лісабон, Лондон, Мадрид і Париж), будуть припадати на автомобілі з нульовим рівнем викидів.
Uber продовжить розширення сервісу Uber Green по всій Європі, де пасажири можуть замовити автомобіль з нижчим рівнем викидів за невелику додаткову плату: з 37 міст, де сервіс доступний сьогодні, до 60 міст до кінця 2021 року, включаючи Лондон і Барселону. Це буде означати, що до кінця 2021 року пасажири зможуть вибрати автомобіль з нульовим рівнем викидів в містах, що представляють 80% бізнесу Uber в Європі.
Нагадаємо, що Uber Green був представлений в Києві в березні 2019 року, при цьому столиця України стала другим містом в Центральній і Східній Європі після Бухареста, де присутній повністю електричний сервіс райдшерингу.
З моменту запуску в березні 2019 року понад 50 тисяч людей скористалися цією послугою хоча б один раз. Загалом на електромобілях на платформі Uber в Києві було здійснено близько 9 мільйонів поїздок, при цьому найдовша поїздка склала 156 кілометрів. Середній час очікування подачі електромобіля – 7 хвилин.
«Будучи найбільшою мобільною платформою в Європі, ми повинні зіграти важливу роль в боротьбі проти зміни клімату та підтримці “зеленого” відновлення екології. Пам’ятаючи про свої обов’язки перед водіями, пасажирами і містами, сьогодні ми взяли на себе кілька амбітних зобов’язань у просуванні електрифікації нашої платформи.
Ми складаємо нашу дорожню карту, щоб до 2040 року стати мобільною платформою з нульовим рівнем викидів, в якій європейські країни, такі як Україна, будуть лідирувати, здійснюючи важливі зміни в наступні п’ять років.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас