На що українці беруть гроші в МФО (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що українці беруть гроші в МФО (дослідження)

Кредит&Депозит
1976
Дев’ятого вересня в Києві проходив MFO summit 2020 – щорічний профільний захід про бізнес, стратегії, джерела прибутку, тренди, ризики і технології в мікрофінансуванні.
Одним із спікерів форуму виступила і Лідія Кулиба, Head of Financial and Retail Reserch в CBR. Вона презентувала результати дослідження ринку мікрофінансування в Україні.
З її слів, українці не довіряють рекламі МФО, тому що часто немає інформації про вартість кредиту, інформація незрозуміла, або здається занадто привабливою, щоб їй повірити.
Якщо говорити про те, на що українці найчастіше беруть кредити – це гроші на лікування, непередбачені ситуації (наприклад, поломка авто), сімейні події (весілля, народження дитини), відпустка, подарунки, купівлю техніки, дрібних товарів побуту.
Чому люди вибирають конкретний канал для кредитування?
  • Канал сприймається як зручний, кредити можна швидко і легко отримати.
  • Побачили рекламу, сказали родичі та знайомі.
А що з простроченням? У МФО цей відсоток більший, ніж у банках, і становить 53% за останній рік. У банках цей показник на рівні 40%.
💡 До речі, на Finance.ua існує спеціальний рейтинг мікрофінансових організацій України. Він відображає якість обслуговування компаній, що видають онлайн-кредити на картку.

Корисно, хочу поглянути на Рейтинг

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас