Понад 1 млрд населення планети до 2050 року загрожує вимушена міграція - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 1 млрд населення планети до 2050 року загрожує вимушена міграція - дослідження

Світ
1180
Більше одного мільярда жителів планети до 2050 року можуть зіткнутися із загрозою вимушеного переселення через швидке зростання населення, обмежений доступ до продовольства і води, свідчать дані аналізу Інституту економіки та миру.
Згідно з дослідженням інституту, очікується, що чисельність населення планети до 2050 року зросте до 10 млрд, внаслідок чого посиляться конфлікти, пов’язані з боротьбою за ресурси. У зв’язку з цим близько 1,2 млрд населення, особливо в регіонах екваторіальної Африки, Центральної Азії і Близького Сходу, можуть бути змушені мігрувати.
“Це матиме величезний соціальний та економічний вплив, не тільки в світі, що розвивається, але і в розвиненому, оскільки масове переселення призведе до більших потоків біженців у розвинені країни”, – заявив засновник Інституту економіки і світу Стів Кіллелеа.
Загрози, які можуть спровокувати масову міграцію, поділені на дві категорії. Перша – це брак продовольства, води і зростання населення, друга – природні лиха, в тому числі повені, посухи, циклони, підняття рівня води в світовому океані, підвищення температури повітря та інші.
Згідно з аналізом інституту, Індії і Китаю в найближчі десятиліття найбільше загрожує нестача води, в той час як Пакистан, Іран, Мозамбік, Кенія і Мадагаскар зіткнуться з цілою низкою загроз і нездатністю з ними впоратися.
“Ці країни зараз загалом стабільні, але мають високу схильність до екологічних загроз, що означає, що вони більш схильні до ризику краху в майбутньому”, – йдеться в дослідженні.
За словами Кіллелеа, в світі зараз на 60% менше доступної прісної води, ніж 50 років тому, в той час як, згідно з прогнозами, попит на продовольство в наступні 30 років зросте на 50%.
В інституті висловили надію на те, що наданий аналіз зможе допомогти в розробці стратегії надання допомоги та вирішенні проблем, пов’язаних з кліматом.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас