Nokia програла Samsung великий контракт на 5G в США — Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia програла Samsung великий контракт на 5G в США — Reuters

Фондовий ринок
490
Фінська телекомунікаційна компанія Nokia програла корейської Samsung Electronics контракт на поставку нового обладнання 5G для найбільшого за кількістю абонентів оператора стільникового зв’язку в США – Verizon.
Про це пише Reuters з посиланням на джерела.
Сума виграного Samsung Electronics контракту становить $6,64 млрд. Відзначається, що вигравши цей контракт, Samsung зміцнила свої позиції як конкурент фінської Nokia і шведської Ericsson на ринку постачальників телекомунікаційного обладнання для 5G.
Ринкові позиції цих компаній зміцнилися після того, як китайській Huawei заборонили брати участь в конкурсах на 5G-контракти в США.
Про програш Nokia в конкурсі стало відомо після того, як компанію очолив Пекка Лундмарк. Однак, за словами джерела Reuters, переговори проходили при іншому СЕО компанії.
В Nokia відмовилися коментувати програш конкурсу.
«Ми граємо вирішальну роль у створенні мереж 3G і 4G Verizon і продовжуємо працювати з ними, щоб прискорити впровадження інновацій в 5G. Вони залишаються в трійці найбільших світових клієнтів», – заявили в компанії.
Відзначається, що великі компанії на кшталт Verizon зазвичай використовують декількох постачальників для побудови різних частин мережі з контрактами на радіозв’язок, які складають більшу частину витрат.
На думку аналітика Liberum Джанардана Менона, втрата цього контракту може привести до того, що Nokia не зможе так само активно інвестувати в технології, як її конкуренти.
Нагадаємо, що про плани Nokia змінити СЕО стало відомо в березні цього року. Раджив Сурі покинув компанію через невиконання планів з розвитку 5G. Його наступник Пекка Лундмарк зайняв позицію СЕО в вересні цього року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас