Кабмін взявся за Національну економічну стратегію-2030 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін взявся за Національну економічну стратегію-2030

Казна та Політика
314
Під головуванням Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігоря Петрашка відбулося установче засідання робочої групи з розробки Національної економічної стратегії-2030 яка є ініціативою президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.
Про це сказано в повідомленні пресслужби Мінекономіки.
За словами Петрашка, Україна невідкладно повинна відійти від моделі розвитку, в якій конкурентні переваги обумовлені використанням природних ресурсів і дешевої робочої сили.
«Замість цього ми повинні побудувати інноваційну модель, пріоритетами якої є розвиток і торгівля продукцією з більш високою доданою вартістю, високий технологічний рівень виробництва, кваліфікована високооплачувана робоча сила, економія енергії та інших видів природних ресурсів і новаторський стиль управління. Саме на такий шлях розвитку і повинна бути спрямована наша стратегія», – цитує міністра його пресслужба.
Сама робота над стратегією почнеться з визначення конкретних економічних показників, яких повинна буде досягти країна. Головними векторами, за якими буде розвиватися Україна, називають стимули для промисловості, агросектора, видобування й IT-сектора, інфраструктури і внутрішніх перевезень, для енергетичного сектора, а також створення транспортних коридорів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас