Водіїв штрафуватимуть за ЗD-номери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіїв штрафуватимуть за ЗD-номери

Особисті фінанси
3006
В Україні водіїв з 3D-номерами штрафуватимуть, оскільки ті не відповідають встановленим вимогам і нормам.
Про це повідомляє 112 Україна.
Причина. Як пояснили в Нацполіції, державні номерні знаки виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або листової сталі. Тому 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам.
Така сама норма існує і в Кодексі адміністративних правопорушень, де передбачена відповідальність.
Штрафи – 170 грн. За вчинення такого ж правопорушення вдруге протягом року – штраф 255 грн або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого.
Відмінність номерів: відповідно до Держстандарту, номерні знаки виготовляються методом штампування, а у випадку з 3D-номерами – цифри і букви просто приклеюються. Раніше такі знаки замовляли виключно як сувеніри.
Нагадаємо, в Україні незабаром почнуть видавати «зелені номери» для електромобілів. Про це йдеться проєкті закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів” № 10405 від 27.06.2019, де передбачено введення в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів.

Довідка Finance.ua:

  • ДФС пояснила, чи оподатковується придбання іменних автономерів. Якщо підприємство хоче виділити свої автомобілі, воно може замовити іменні номерні знаки з власним набором символів. Для застосування режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання державних платних послуг необхідно одночасне виконання таких умов.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас