Що дасть реформа таксі для бюджету - Мерило — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що дасть реформа таксі для бюджету - Мерило

Казна та Політика
653
Місяць тому виставили на обговорення закон про таксі, мета якого – вивести ринок таксі з тіні і підвищити безпеку для пасажирів. За оцінками МІУ, сьогодні в тіні приблизно 98% ринку, обсяг якого становить 40 млрд гривень на рік.
Про це написала радник міністра інфраструктури Яніка Мерило.
На сьогодні вже приблизно 63% користувачів викликають машину саме через мобільний додаток. Це в усьому світі створило нову ситуацію у сфері законодавства. А у нас законодавство не змінювалося вже 15 років. Тоді ще навіть не мріяли про можливість виклику перевізника через мобільний додаток.
З новим законопроєктом надавач послуги повинен придбати патент вартістю в розмірі мінімальної заробітної плати, тобто 5000 гривень, і зареєструватися в реєстрі автомобільних перевізників.

7 способів економити на таксі

Що це дасть. Можливість отримати до бюджету додаткові 800 млн гривень зі сфери, яка сьогодні практично в тіні, з іншого боку, створити реєстри перевізників і спільно вимагати вищий рівень безпеки.

Довідка Finance.ua:

  • Водії таксі Bolt, Uber, Uklon будуть купувати патент – Мінінфраструктури. Патент передбачає право на ведення подібного роду господарської діяльності. Водій зможе купити патент на один рік, на один місяць.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас