SpaceX запустила ще 60 супутників Starlink — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX запустила ще 60 супутників Starlink

Технології&Авто
686
SpaceX підняла ще одну партію супутників Starlink на низьку навколоземну орбіту в четвер, після незначних затримок. Про це повідомляє Interesting Engineering.
Двоступенева ракета Falcon 9 підняла 60 супутників Starlink в небо Флориди з майданчика 39A в Космічному центрі Кеннеді НАСА. Ракета-носій першого ступеня SpaceX повернулася на Землю приблизно через 9 хвилин після запуску і приземлилася на одному з безпілотних кораблів SpaceX, що плавають у глибоких водах Атлантичного океану.
Цей запуск став третьою спробою SpaceX відправити цю місію в небо після затримок, пов’язаних з погодою і оглядом даних. Це також перша місія Starlink в вересні і 16-а місія SpaceX. Вражаючий парк використаних ракет-носіїв компанії пережив активне літо, а каліфорнійський виробник ракет завершив нове досягнення за свій останній політ Starlink: це перша ракета-носій першого ступеня, який запускався і приземлявся шість разів.
У вихідні, що попередували цьому запуску, була штормова погода (не кажучи вже про ураган категорії 4 в Луїзіані), але в четвер під час запуску було сонячне небо з ясною погодою
Спершу планувалося провести “подвійний запуск”, коли два різні Falcon 9 будуть запущені з різних стартових майданчиків у Флориді в один день. Цей запуск міг би стати ще одним відкриттям для SpaceX. Однак ці плани були зірвані через погані погодні умови і грози, що характерно для цього району в літню пору.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас