У Білорусі половина банків припинили видавати кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі половина банків припинили видавати кредити

Кредит&Депозит
601
На тлі масових протестів противників президента Олександра Лукашенка все більше банків Білорусі припиняють видавати споживчі кредити. Список банківських установ, які на тлі політичної кризи повністю або частково припинили видачу кредитів населенню, збільшився, їх вже більше десяти, повідомляє ТАСС.
Белінвестбанк повідомив, що з 3 вересня припинив прийом заявок від фізосіб на отримання деяких споживчих кредитів.
1 вересня найбільший АСБ “Беларусбанк”, який за розміром активів посідає перше місце серед 24 банків країни, повідомив, що призупинив деякі кредитні програми і збільшив з 5 до 15 днів терміни розгляду заявок щодо кредитів фізособам.
Раніше кредитування фізичних осіб зупинили кілька системоутворюючих банків республіки – БПС-Сбербанк, БелВЭБ, також Технобанк, РРБ-Банк, Белгазпромбанк, Абсолютбанк, БНБ-Банк, Альфа-банк, БТА-Банк, РРБанк.
Як зазначають експерти, потреба банків у білоруських рублях різко зросла в кінці серпня, після того як в інтернеті з’явилися чутки про можливість обмеження зняття коштів з валютних вкладів, девальвації рубля, а також закликів зняти гроші з валютних і рублевих вкладів, щоб показати своє невдоволення оголошеним результатом президентських виборів. В результаті деякі громадяни почали забирати гроші з банків.
За даними міжнародного рейтингового агентства Fitch, тільки за перші три тижні серпня найбільші білоруські банки втратили від 1% до 6% вкладів фізичних осіб. Поки ж, зазначають аналітики, ситуація в банківській системі не є критичною, кредитні установи підійшли до політичної кризи в хорошому стані.
До речі, якщо ви хочете взяти кредит, зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас