У Єгипті відкриють нове місто-курорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипті відкриють нове місто-курорт

Світ
7447
У Єгипті зводять для туристів нове курортне місто – Новий Ель-Аламейн. Він розташований на Середземноморському узбережжі і буде забезпечений всією необхідною інфраструктурою, повідомляє Al Monitor.
Місто-курорт облаштовують недалеко від кордону з Лівією. Саме на цьому місці за часів Другої світової точилися одні з найзапекліших боїв. Але влада Єгипту вирішила перегорнути цю сторінку історії. Перед собою вона поставила досить амбітне завдання – перетворити узбережжя на найпопулярніше місце відпочинку для туристів.
Зводити курорт почали ще в 2016 році. Днями перевірити, як триває будівництво, вирішили єгипетський президент Абдель Фаттах ас-Сісі і наслідний принц Мохаммед Бен Заєд. Вони оглянули 14-кілометрову прибережну зону, яка в майбутньому стане курортом. Уздовж узбережжя повинні побудувати 18 хмарочосів. Кожен з них матиме 34 поверхи.
Подбали в новому Ель-Аламейні і про інфраструктуру. Тут облаштують марину для яхт, власний аеропорт і залізницю, яка буде пов’язувати місто з Олександрією і Каїром.
Загальна площа міста-курорту складе близько 210 квадратних кілометрів. Воно буде розраховане на три мільйони людей-жителів і туристів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас