Кабмін визначив спеціалізацію кожного з держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив спеціалізацію кожного з держбанків

Фондовий ринок
1305
Кабмін затвердив стратегію реформування державного банківського сектору, в якій є припущення щодо стратегічних позицій і бізнес-моделей 4 держбанків.
Зокрема, в стратегії наводяться такі припущення щодо стратегічних позицій і бізнес-моделей банків державного сектору:
  • АТ “Ощадбанк” – універсальний банк, що обслуговує роздрібний сектор, МСБ (малий і середній бізнес) і корпоративних клієнтів у всіх сегментах ринку;
  • АТ КБ “ПриватБанк” – провідний роздрібний банк в Україні, який має сильну позицію в МСБ;
  • АБ “Укргазбанк” – займає провідну ринкову позицію в сфері екологічного банкінгу, орієнтований на фінансування корпоративних клієнтів з присутністю в МСБ і роздрібному секторі;
  • АТ “Укрексімбанк” – переважно корпоративний банк, орієнтований на фінансування експортно-імпортних операцій з частковою присутністю в роздрібному секторі.
Нагадаємо:
Кабмін на засіданні 2 вересня схвалив запропонований Мінфіном варіант стратегії реформування державного банківського сектору.
Кабмін, зокрема, планує впровадити стратегії для кожного державного банку; до 2025 року знизити частку держави в банківському секторі з 60% до 25%; скоротити частку непрацюючих активів на балансах державних банків; захищати і підтримувати реалізацію реформи корпоративного управління з більшістю незалежних членів в наглядовій раді, із забезпеченням необхідного рівня підзвітності.

Довідка Finance.ua:

  • Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного ПриватБанку про обслуговування депозитів, конвертованих в капітал банку під час націоналізації, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $350 млн (понад 9 млрд грн).
  • У Мінфіні заявили, що Міністерство фінансів не погоджується з рішенням суду і буде продовжувати захищати інтереси держави і банку. Наступним їхнім кроком буде підготовка апеляційної скарги.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас