Глобальний рейтинг інновацій: місце України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальний рейтинг інновацій: місце України

Казна та Політика
542
Україна посіла 45-е місце в глобальному рейтингу інновацій, поліпшивши свій торішній результат на два пункти.
Про це йдеться в доповіді Global Innovation Index за 2020 рік, пише сайт “Сьогодні”.
Основою для складання рейтингу слугує “глобальний індекс інновацій”, який враховує такі параметри, як дослідження, людський капітал, інституції, інфраструктура, розвиток бізнесу, знання і технології, креативність. У загальній таблиці, що налічує 131 державу, Україна 2020 року посіла 45-е місце (між Таїландом і Румунією).
Разом з тим за низкою окремих показників індексу, Україна знаходиться на більш високих місцях. Це зокрема, формування знань (39) і розвиток вищої освіти (32).
Непогано у нас з онлайн-креативністю (39), дослідженнями і розвитком (44), а також торгівлею, конкуренцією і масштабами ринку (45).
Водночас Україні є куди прагнути в питаннях регуляторного середовища (76), інформаційних та комунікаційних технологій (82), державних інституцій (93), інфраструктури (94), креативних товарів і послуг (95), а також екологічної стійкості (99).
На перше місце в рейтингу цього року автори доповіді поставили Швейцарію. За нею йдуть Швеція, США, Велика Британія і Нідерланди.
Окрім того, Україна увійшла до ТОП-3 із 29 інноваційних економік країн з групи з нижнім середнім доходом (до 6000 доларів), розмістившись між В’єтнамом і Індією.
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко прокоментував новий рейтинг.
“Україна демонструє загальне зростання в рейтингу інноваційного індексу і в субіндексах. Ми отримали +20 позицій в освіті і +10 в R&D. Україна також зберегла друге місце серед країн з доходом нижче середнього”, – повідомляє “Урядовий портал”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас