"Все гаразд": Зеленський заявив, що в фонді боротьби з коронавірусом є "майже всі кошти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Все гаразд": Зеленський заявив, що в фонді боротьби з коронавірусом є "майже всі кошти"

Казна та Політика
481
Президент Володимир Зеленський заявив, що у фонді боротьби з COVID-19 є «майже всі кошти». Про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки в Харківську область.
Коментуючи інформацію про те, що нібито фонд боротьби з COVID-19 вже майже порожній, Зеленський сказав: «Це неправда, це історія з великим фейком, яку підігрівають різні люди, журналісти… Запитуйте міністра охорони здоров’я, прем’єр-міністра. Вони досить часто комунікують цю інформацію, з COVID-ним фондом все гаразд».
Президент зазначив, що з цим фондом «все гаразд», «там майже всі кошти є».
Згідно з даними Мінфіну, станом на 24 липня уряд розподілив 66 млрд гривень коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямками.
Таким чином, обсяг виділених коштів з фонду досяг обсягу бюджетного призначення, затвердженого в Державному бюджеті на 2020 рік для фонду. Касові видатки коштів Фонду станом на 22 липня склали 9,7 млрд гривень.
“Насамперед 16 млрд гривень виділено для системи охорони здоров’я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, для виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі для лікарень необхідного обладнання, в тому числі апаратів штучного дихання, а також для будівництва, реконструкції та ремонту приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах», – йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • У “Слузі народу” пояснили, чому за гроші з “коронавірусного” фонду будують дороги. За словами Арахамії, це “інвестиції в самих себе. Якби ми їх не витратили, то тоді б не робили дороги і потім позичали на дороги. Тобто ці гроші ми б все одно позичали, тільки пустили б не на коронавірус, а на дороги”, – пояснив депутат. Він додав, що в Україні “гроші повинні працювати”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас