ВР затвердила споживчі ціни на електроенергію для багатоквартирних будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР затвердила споживчі ціни на електроенергію для багатоквартирних будинків

Особисті фінанси
5212
Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №2098, яким вносяться зміни до законодавства щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку.
Про це свідчить інформація на сайті ВР. Рішення підтримали 276 народних депутатів України.
Мета: визначити на законодавчому рівні, що постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку та освітлення дворів, східців і номерних знаків здійснюється постачальником універсальних послуг за цінами, визначеними для населення.

Кращі картки для оплати комуналки 💳

Що передбачають зміни до законодавства: е/е, яку купують споживачі у постачальника універсальних послуг для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку, має оплачуватися за цінами електричної енергії для населення.
Що це дасть:
  • автори законопроєкту зазначають, що його прийняття дозволить забезпечити гарантоване постачання електроенергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку на однакових умовах з постачанням електроенергії населенню;
  • у свою чергу, це дозволить уникнути можливого збільшення тарифів на послугу з утримання багатоквартирного будинку та буде сприяти зниженню соціальної напруги.
Раніше Finance.ua повідомляв, що українці в липні 2020 року заплатили 9,3 млрд грн, що на 19,5% більше нарахованих сум.

Довідка Finance.ua:

  • Ціни на електроенергію в Україні в першому кварталі були на 37,9% вищі, ніж середня вартість у Європі.
  • Таким чином, Україна опинилася в категорії країн з найвищими цінами на електрику в Європі поряд з Грецією (50 євро за МВт-год) і Мальтою (45 євро за МВт-год). Далі йдуть Болгарія (42 євро за МВт-год), Румунія (41 євро за МВт-год), Угорщина і Польща (по 41 євро за МВт-год).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас