Третьякова анонсувала законопроєкт про скасування обов'язкового виходу в 60-65 років на пенсію на держслужбі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третьякова анонсувала законопроєкт про скасування обов'язкового виходу в 60-65 років на пенсію на держслужбі

Казна та Політика
3870
Готується законопроєкт про зняття обмежень у роботі на державній службі по досягненні віку 60-65 років.
Про це повідомила голова парламентського комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Нині у 60 років ти маєш йти обов’язково на пенсію, якщо немає особливого розпорядження. А якщо є особливе розпорядження, то в 65 років. Це максимум, до якого віку ти можеш працювати. Водночас 65-67 років – це звичайний пенсійний вік у світі, й тому відправляти людей на пенсію не є необхідним”, – пояснила вона “Інтерфакс-Україна”.
Третьякова зазначила, що зняття обмежень – це виконання однієї з вимог Міжнародної організації праці, згідно з якими людина добровільно йде на пенсію. “Ба більше, пенсійне забезпечення у нас не таке потужне”, – додала голова комітету.
За її словами, таку ідею вже обговорювали з президентом України Володимиром Зеленським.
Третьякова також повідомила про задум створити модель додаткового забезпечення людей поважного віку за рахунок корпоративної соціальної відповідальності.
“Цю модель впроваджено в Ізраїлі, де підприємства дають можливість людям, які досягли певного віку, мати знижки, наприклад на безкоштовне відвідування музеїв, авіаперельоти тощо”, – уточнила голова комітету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас