Коронавірус повертається: економіст пояснив сповільнення зростання зарплат в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронавірус повертається: економіст пояснив сповільнення зростання зарплат в Україні

Особисті фінанси
1981
В умовах нового сплеску захворюваності зростання реальних зарплат сповільниться. Хоча скасування обмеження зарплат в 47 тисяч гривень в державному секторі і підвищення мінімальної зарплати у вересні на 6% можуть дати короткостроковий імпульс.
Про це повідомляє керівник підрозділу макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук.
Як зазначив економіст, динаміка зарплат демонструє досить швидкий вихід ринку праці з рецесії, спричиненої коронавірусом.
Згідно з опублікованими даними Держстату, зростання номінальних і реальних заробітних плат в липні прискорилося до 7,6% р/р і 5,1% р/р відповідно. У порівнянні з попереднім місяцем з урахуванням сезонності і номінальні, і реальні зарплати зросли на 3,2%.
“Однак ослаблення потенціалу зростання продуктивності праці в результаті соціального дистанціювання і обмеженої трудової мобільності населення буде стримувати можливості компаній підвищувати заробітні плати високими темпами”, – вважає Ніколайчук.
Керівник підрозділу макроекономічних досліджень групи ICU зазначив, що заробітні плати продовжили активно зростати після просідання в березні-квітні і з урахуванням сезонності вже перевищили лютневий рівень на 1,7% (в реальному вираженні ще на 0,5% нижче).
“У найближчі місяці очікуємо на додатковий імпульс від підвищення мінімальної зарплати, але в подальшому потенціал стрімкого зростання реальних зарплат ослабне”, – додав Ніколайчук.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко 👝

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас