Фіктивні борги перед Нафтогазом потрібно списати, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіктивні борги перед Нафтогазом потрібно списати, - КМДА

Фондовий ринок
377
Більшість боргів комунального підприємства “Київтеплоенерго” (ТКЕ) перед НАК “Нафтогаз” – це штрафи і пені в сумі 1,5 млрд грн, які необхідно списати.
Про це розповіла начальник Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Віра Радченко.
За її словами, за несвоєчасну оплату підприємствами ТКЕ рахунків “Нафтогаз” накладає штрафи і пені. При цьому всі доходи підприємства враховані в тарифах, які населення платить з запізненням, але штрафи і пені в цих тарифах не враховані.
“Підприємства додаткових доходів не мають. Все, що вони отримують, розраховане і затверджене в тарифі. Їх потрібно списати, бо ресурсу покриття немає”, – вважає Радченко.
Вона підкреслює, що цю багаторічну проблему потрібно вирішити в зв’язку з відкриттям ринку природного газу. Ніхто з продавців на ринку газу не захоче працювати з боржником. І для того, щоб виходити на ринок, треба спершу розібратися зі старими боргами, обнулити їх.
“У найбільшого міського енергопідприємства, “Київтеплоенерго”, близько 2 млрд грн боргу, але з них 1,5 млрд грн – це старий борг, який дістався ще від Київенерго і перейшов разом з обладнанням, тому що, відповідно до закону про теплопостачання, борги ходять за обладнанням”, – сказала Радченко, уточнивши, що йдеться саме про борг комунальників перед НАК “Нафтогаз”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас