Зеленський заявив про намір повернути престиж робітничим професіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський заявив про намір повернути престиж робітничим професіям

Казна та Політика
1907
Президент Володимир Зеленський наполягає на новому підході й відродженні української промисловості та реформуванні підготовки спеціалістів робітничих професій.
Про це він заявив під час презентації заходів із розвитку професійної освіти, повідомляє пресслужба Офісу Президента.
«Сьогодні наш пріоритет – це відродження промисловості України. Я сам народився у Кривому Розі. Ми розуміємо, що таке промисловість. Ми розуміємо, що там, де є промисловість у тому чи іншому місті, ця промисловість годує місто й дає робочі місця», – сказав Зеленський.
Президент вважає, що потрібно реалізовувати новий підхід до державної політики в галузі промисловості. За його словами, по всій країні дуже потужний потенціал, який майже втрачений.
«Ми дійсно хочемо повернути Україні індустріальну славу. Я вважаю, що у нас є всі можливості. І це неможливо зробити без кадрів, без професійних людей, без наших українців – освічених промисловців», – заявив глава держави.
Водночас він зазначив, що наразі в нашій державі більш нагальна проблема наявності робочих місць, а не заробітних плат для представників робітничих професій: “На підприємствах платня на доволі високому рівні”.
«Робітнича професія має стати престижною. Ми повинні поважати працю цих людей. Повинні розуміти, що дійсно ці люди можуть відновити промисловість України. Багато галузей у нас ще є нерозвинутими чи запущеними», – підкреслив Зеленський.
Головні чинники кризи професійної освіти:
  • демографічний спад, який спостерігається як в Україні, так і у світі (найкращі українські фахівці поїхали за кордон заміщати вакантні посади, що там з’явилися);
  • зростання трудової міграції;
  • доступність освіти за кордоном;
  • соціальні запити молоді щодо першого робочого місця;
  • зростання впливу соцмереж на престиж робітничої професії.
Як зазначив тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, в Україні буде запропоновано нову модель управління у сфері професійної освіти на рівні регіону з обов’язковим залученням усіх зацікавлених сторін.
План передбачає оновлення навчальної та соціальної інфраструктури закладів професійної освіти із залученням інвестицій, адже лише 6% таких закладів оновлено.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас