Меркель не зупинить будівництво "Північного потоку - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель не зупинить будівництво "Північного потоку - 2"

Енергетика
1157
Німеччина продовжує виступати за завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік – 2”, незважаючи на отруєння опозиціонера Олексія Навального.
Як повідомляє finanzen.ch, позицію офіційного Берліна висловила на щорічній літній прес-конференції канцлер Ангела Меркель.
“Я думаю, що це потрібно розглядати окремо. Я вважаю, що “Північний потік – 2” потрібно добудувати. Це проект, які ведуть економічні гравці з Росії та Європи. Це передбачає політичні наслідки. Але я не вважаю доречним пов’язувати економічно ініційований проект з питанням Навального”, – зазначила Меркель.
За її словами, ці два питання, а також резонансне вбивство в Берліні російськими спецслужбами чеченця Зелімхана Хангошвілі, необхідно розглядати окремо одне від одного.
“Ми вважаємо, що “Північний потік – 2” необхідно добудувати”, – додала канцлер.
Крім того, Меркель закликала США відмовитися від впровадження санкцій стосовно німецьких партнерів “Північного потоку – 2”.
Також вона пообіцяла, що Німеччина продовжить роботу щодо забезпечення виконання угоди про транзит газу між Росією і Україною.
Нагадаємо, що Олексію Навальному стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. У зв’язку з цим літак здійснив екстрену посадку в Омську і російські медики поставили йому діагноз – порушення обміну речовин. 22 серпня його евакуювали до лікарні Шаріте в Берліні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас