TCL запатентувала смартфон з невидимими камерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TCL запатентувала смартфон з невидимими камерами

Фондовий ринок
599
В останні роки виробники смартфонів неодноразово говорили про швидку появу пристроїв з камерами, прихованими під дисплеєм. Судячи з усього, ця технологія нарешті готова до появи в комерційних продуктах.
Нещодавно компанія ZTE заявила, що 1 вересня вона офіційно представить смартфон Axon 20 5G з підекранною камерою. Інші компанії, такі як OPPO та Xiaomi, також працюють над такими рішеннями. Крім того, аналогічний продукт розробляє і компанія TCL. Про це свідчить патентна заявка, подана кілька місяців тому. Причому компанія вирішила не обмежуватися тільки фронтальною камерою, прихованою під дисплеєм. У патенті описується смартфон, всі сенсори камер якого приховані від очей користувача.
На зображенні показано пристрій з досить великими рамками навколо дисплея. Очевидно, модуль фронтальної камери розташований під дисплеєм, осільки його ніде не видно. Що більш цікаво, на задній панелі також не видно жодної камери. При цьому верхня частина задньої панелі виглядає помітно більшою за решту області. Ймовірно, саме там розміщені елементи модуля камери. Однак подробиці з цього приводу не уточнюються.
Можна припустити, що невидимий модуль камери захований за скляною панеллю, яка стає прозорою в тому випадку, коли потрібно зробити фотографію або записати відео. У ті моменти, коли камера не використовується, скляна панель залишається непрозорою. Подібна технологія застосовувалася в смартфоні OnePlus Concept One.

Слід зазначити, що поки що йдеться лише про патент. Немає впевненості в тому, що в найближчому майбутньому компанія TCL виведе на ринок споживчий продукт з такими функціями.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас