НБУ остаточно усунув перешкоди для входу нерезидентів на ринок ОВДП - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ остаточно усунув перешкоди для входу нерезидентів на ринок ОВДП - Мінфін

Казна та Політика
460
Національний банк України (НБУ), розширивши можливості інвестицій в облігації внутрішнього держборгу (ОВДП), остаточно усунув перешкоди для входу іноземних інвесторів на український ринок цінних паперів, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі Міністерства фінансів.
“Зміни, ухвалені НБУ, остаточно усунули всі перешкоди для роботи альтернативного шляху входу на український ринок цінних паперів для іноземних інвесторів, а саме – прямий доступ до купівлі-продажу ОВДП за допомогою “номінального утримувача”, – йдеться в повідомленні.
Прес-служба нагадала, що в травні 2019 року завдяки встановленому “лінку” між Національним депозитарієм НБУ та міжнародним депозитарієм Clearstream іноземні портфельні інвестори отримали спрощений доступ до українського ринку ОВДП, однак тепер українські банки, у яких відкриті рахунки в депозитарії НБУ, зможуть відкривати рахунки депо для своїх іноземних клієнтів з метою купівлі та продажу українських ОВДП.
“Це нововведення може бути цікаве іноземним інвесторам, у яких немає “лінка” з Міжнародним депозитарієм Clearstream”, – вважають у Мінфіні.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі НБУ, розширення можливостей інвестицій в ОВДП орієнтовані на поліпшення ситуації для різних груп інвесторів – як нерезидентів, так і локальних учасників ринку.
“Впроваджено досить широкий спектр змін – від обслуговування рахунку іноземного номінального утримувача, що спростить доступ іноземних інвесторів до локального ринку, до надання можливості локальним банкам, які не є ліцензованими депозитарними установами, стати первинними дилерами на ринку ОВДП”, – пояснив Нацбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас