В Україні істотно зросли ціни на огірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні істотно зросли ціни на огірки

Особисті фінанси
629
Поки уряд чекає прискорення інфляції в Україні, пересічні громадяни вже змогли відчути удар по гаманцях через зростання цін на овочі. Зокрема, огірки вже обходяться оптовим покупцям в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний торішній період.
Як пояснюють аналітики EastFruit, основною причиною подорожчання огірків стало скорочення пропозиції як тепличних, так і грунтових овочів. Більшість фермерів вже заявили про завершення сезону реалізації ґрунтових огірків у 2020 році.
Комбінати пропонують до продажу огірки за ціною 17-25 грн/кг. При цьому учасники ринку відзначають, що, незважаючи на стрімке подорожчання, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається високим.
“Гравці ринку впевнені в подальшому подорожчанні, враховуючи підвищений попит оптових компаній і роздрібних мереж на цю продукцію. При цьому компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортного огірка компаніям поки що не вдається, оскільки в сусідніх країнах пропозиція також обмежена”, – пояснюють експерти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас