Водіям нагадали про популярний штраф (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіям нагадали про популярний штраф (інфографіка)

Особисті фінанси
1929
На відміну від європейських країн, в Україні не приділяється належна увага питанню правильного перевезення дітей.
Про це пише Дорожній адвокат.
Часто дітей, незалежно від віку і росту, пристібають звичайними ременями безпеки як і дорослих. Проте слід врахувати, що ремені безпеки без застосування спеціальних засобів (авто крісел чи бустерів) розраховані для дорослих і дитина може запросто вислизнути з-під них на непристосованому місці.
Розмір штрафу за перевезення дітей без спеціальних крісел складає 510 грн. (ч.10ст.121 КУпАП). Якщо порушення вчинено повторно, то штраф складає 850 грн. (ч.11 ст.121 КУпАП). Проте, слід врахувати, що таку відповідальність водій понесе, лише якщо більше нічого іншого не станеться.
У випадку дорожньо-транспортної пригоди з відповідними наслідками за невикористання автокрісла при перевезенні дитини на водія може бути накладено штраф вже на підставі Кримінального кодексу України. Зокрема у розмірі від 51 000 грн. до 85 000 грн. або у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років тощо (ч.1 ст.286 ККУ).
Водіям нагадали про популярний штраф (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада ухвалила закон №1150 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей”. У ПДР визначено, що забороняється перевозити: дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас