В Україні продовжили карантин до листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні продовжили карантин до листопада

Казна та Політика
2380
Кабінет Міністрів України продовжив карантин в країні до листопада.
Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на засіданні уряду заявив, що в країні погіршується епідситуація.
“Пропонується продовжити на території України карантин до 31 жовтня 2020 року. Також пропонується посилити обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов’язано з високим зростанням захворюваності. Що пропонується: заборонити проведення дискотек, роботу нічних клубів. Крім того, ми відпрацювали заборону концертів, крім тих, для яких концертна діяльність протягом останнього року є єдиним видом діяльності”, — зазначив він.
Відповідну постанову підтримали всі присутні на засіданні.
Президент Володимир Зеленський підтримав рішення про продовження карантину через негативну динаміку захворюваності на коронавірус.
Також повідомляється, що в регіонах, які потрапили в “зелену” зону, забороняється діяльність дискотек, розважальних закладів, нічних клубів.
Нагадаємо, з 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який був продовжений до 31 серпня. Всі регіони розділені на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону” зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
До Червоної зони будуть віднесені: місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський район Рівненської області; місто Чернівці, Заставненський та Кіцманський район Чернівецької області. Зазначимо, що у Чернівцях населення протестувало проти введення карантину.

Довідка Finance.ua:

Нове зонування набуло чинності 24 серпня.
Червона зона: забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність закладів громадського харчування, ТРЦ, фітнес-центрів, магазинів.
Помаранчева зона: забороняється проведення масових заходів за участю більш ніж 100 осіб і більше однієї особи на 20 кв. метрів, діяльність установ, що надають послуги з розміщення, діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, прийом дітей до дитячих таборів, обмеження роботи розважальних закладів.
Жовта зона: забороняється відвідування сторонніми особами установ та установ соціального захисту.
Зелена зона: забороняється проводити масові заходи за участю більш ніж однієї особи на 5 кв. метрів, розміщувати глядачів більш ніж на 50% місць для сидіння, перевозити у всіх видах громадського транспорту людей більше, ніж місць для сидіння. Ці обмеження діють і на інші зони.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас