Київ буде судитися за землю на Трухановому острові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ буде судитися за землю на Трухановому острові

Казна та Політика
730
Прокуратура Києва звернулася до Господарського суду Києва про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про надання в оренду комерційному товариству земельної ділянки в прибережній смузі річки Дніпро, на острові Труханів.
Згідно з вимогами Земельного і Водного кодексів України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. На зазначених землях забороняється будівництво баз відпочинку, дач, гаражів, стоянок автомобілів.
Водночас встановлено, що на виділеній земельній ділянці розміщені нежитлові будівлі комерційної структури, гаражні бокси, барбекю та інші споруди.
Згідно із законом, земельні ділянки в межах прибережних захисних смуг можуть передаватися для рекреаційних цілей без обмеження доступу громадян до водойми. Однак докази того, що комерційна структура здійснює рекреаційну діяльність загальнооздоровчого характеру, для масового відпочинку і без обмежень загального доступу киян до річки Дніпро, відсутні.
У зв’язку з цим, прокуратура міста звернулася до суду з позовом про скасування рішення про надання вказаної ділянки в оренду товариству.

Довідка Finance.ua:

  • Труханів Острів – острів на Дніпрі, розташований навпроти історичного центру міста Києва між головним руслом і рукавом Дніпра Десенка. Це одне з найпопулярніших місць для літнього відпочинку в Києві.
  • Сьогодні на ньому розташовані великі пляжі (в тому числі Центральний, Довбичка), Чорторий, водні станції, спортивні споруди, ресторани, будинки відпочинку і багато зелених насаджень. У північній частині острова розташований Парк «Муромець» і заповідник Бобровня.
За матеріалами:
100realty.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас