Підвищення мінімальної зарплати збільшить податковий тягар на бізнес – ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення мінімальної зарплати збільшить податковий тягар на бізнес – ЄБА

Фондовий ринок
1237
Бізнес із прикрістю сприймає рішення щодо збільшення оподаткування, замаскованого як підвищення мінімальної зарплати.
Про це повідомила пресслужба Європейської бізнес асоціації.
“У серпні, тільки-но стало відомо про наміри підвищити розмір мінімальної зарплати, бізнес виступив проти такої ініціативи й закликав до діалогу в даному контексті. Однак, на жаль, жодної реакції на пропозицію сумлінних платників податків не було. А сьогодні ми вже маємо прийняте рішення, що яскраво демонструє: якщо є бажання, рішення можуть прийматись досить швидко. Тож дуже хотілось би схожої швидкості і щодо системних, фундаментальних для бізнесу та країни пропозицій. Особливо з питань, котрі прямо та болюче впливають на діяльність бізнесу в кризовий, непростий для підприємців час”, – повідомляють у ЄБА.
Як зазначається, цим рішенням удар буде нанесено саме по сумлінних платниках податків, які чесно виплачують заробітну плату своїм працівникам. При цьому під ударом опиняться навіть ті бізнеси, які легально платять офіційну зарплату, набагато вищу від мінімальної.
Крім того, збільшення податкового тиску на оплату праці, та ще й в період економічної кризи, стимулюватиме зростання сектору «тіньових» заробітних плат. А у гіршому випадку – призведе до посилення тиску на сумлінних платників з боку державних органів. Тож навряд чи ці наслідки можна назвати позитивними для бізнесу, громадян та країни в цілому.
“Тому Європейська Бізнес Асоціація звертається до Президента України Володимира Зеленського із закликом не підписувати цей законопроєкт як такий, що посилить податковий тягар на сумлінних платників податків. Водночас, спільнота буде наполягати, як мінімум, на пропорційному зниженні максимальної величини бази нарахування ЄСВ з метою недопущення зростання навантаження на сумлінних платників”, – наголошує бізнес.

Довідка Finance.ua:

  • Вчора, 25 серпня, на позачерговому засіданні Верховна Рада схвалила законопроєкт № 3963 і тим самим підняла українцям мінімальну зарплату з 1 вересня з 4,723 тис. грн до 5 тис. грн.
  • Підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня 2020 року до 5000 гривень стимулюватиме зростання споживчого попиту та детінізацію зарплат. Підвищені виплати призведуть до зростання бюджету Пенсійного фонду.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас