Українцям перерахують зарплати: хто отримає більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям перерахують зарплати: хто отримає більше

Особисті фінанси
14475
В Україні, за оцінками експертів, зарплати в 2021-му збільшаться приблизно на 12%. При цьому зростання буде нерівномірним.
Зростати попит і зарплати найактивніше будуть: у антикризових маркетологів; піарників;
програмістів; СММщиків; кур’єрів.
Директор з персоналу Jooble Оксана Огнєва більш стримана в своїх оцінках. Вона вважає, що ринок розділиться на дві групи співробітників. “У загальній динаміці я б не ризикнула прогнозувати зростання зарплат. Швидше, ринок розділить працівників на дві категорії: високооплачуваних фахівців і тих, хто готовий працювати “за їжу”. В яку категорію потрапить кожен з нас – вирішувати виключно нам, і це залежить від особистої витривалості і бажання розвиватися”, – пояснює Огнєва.
HR-експерт Олександр Білоус пояснив: зростання зарплат передбачено і в консенсус-прогнозі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, проте також потрібно врахувати і розмір інфляції. “Тут потрібно звернути увагу на два моменти. Перший – зростання середньої зарплати не свідчить про те, що пропорційне зростання буде і в вашому сегменті. Потрібно враховувати, що розмір і динаміка зарплат залежать і від міста, і від сфери роботи. Другий момент – яка буде інфляція. Якщо зарплати зростуть на 8%, а ціни – на 12%, ми тільки збідніємо”, – пояснює Білоус.
Аналітик Єгор Комов додає: найбільше проблем буде в транспортній, туристичній сферах. При цьому в усьому світі спостерігається зниження ділової активності, що негативно вплине практично на весь бізнес.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас