Дарницька ТЕЦ завдала екологічної шкоди на 1 мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дарницька ТЕЦ завдала екологічної шкоди на 1 мільйон

Фондовий ринок
488
За попередньою оцінкою, Дарницька ТЕЦ завдала збитків навколишньому природному середовищу на суму 800 тис. – 1 млн грн.
Такі результати перевірки підприємства оприлюднив у Фейсбуці керівник Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Андрій Мальований.
“Ми виявили порушення у сфері водокористування. Обсяги допустимих середньодобових норм водозабору, передбачених дозволом на спеціальне водокористування, перевищені. Таким чином, Дарницька ТЕЦ на добу здійснює забір більшого об’єму води, ніж це дозволено. За результатами позапланової перевірки ДЕІ складено 7 адміністративних протоколів на відповідальних посадових осіб, штраф вже сплачено. Попередня сума шкоди для навколишнього природного середовища – 800 тисяч – 1 мільйон гривень”, – написав Мальований.
Він припускає, що ТОВ “Євро-Реконструкція”, можливо, буде оскаржувати нараховані збитки в суді. Однак Держекоінспекція буде в рамках власних повноважень захищати своє рішення.
Як повідомлялося, нещодавно Держекоінспекція протягом 10 робочих днів проводила перевірку підприємства, в тому числі працюючих котлоагрегатів ТЕЦ і золовідвалу, на який кияни скаржаться найбільше.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас