Нацбанк ввів в обіг мільйон нових монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк ввів в обіг мільйон нових монет

Особисті фінанси
730
Нацбанк вирішив увічнити в металі героїзм і пам’ять про військовослужбовців, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Монети номіналом в 10 грн зі сплаву на основі цинку вийшли сьогодні, 26 серпня, тиражем в 1 млн штук, повідомила пресслужба НБУ.
На аверсі монети розміщено: напис “Україна” (угорі півколом), малий державний герб (під написом), по обидва боки від герба рік карбування – 2020-й, нижче ліворуч – номінал. У центрі зображена алегорична композиція – поле соняшників, які здавна вважаються одним із символів української землі, що уособлюють собою тепло, радість і життя.
“Саме соняшники стали своєрідними оберегами і зберегли життя багатьом нашим воїнам під час запеклих боїв на сході України; праворуч на полі монети, як поранений воїн, – великий соняшник з перебитим стеблом”, – кажуть у Нацбанку. Логотип Банкнотно-монетного двору НБУ розміщений внизу.
На реверсі монети зображено великий соняшник, який символізує Україну: внизу пелюстка-сльоза з тамгою – Крим, праворуч дві вигнуті пелюстки – Донецька і Луганська області; написи: 29.08. (праворуч); по колу: День Пам’яті (вгорі), Загиблих захисників України (внизу).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас