Голова ради НБУ спрогнозував курс гривні до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ради НБУ спрогнозував курс гривні до кінця року

Казна та Політика
3440
До кінця поточного року курс гривні залишиться близьким до нинішніх значень. Позитивне сальдо поточного рахунку підтверджує відсутність фундаментальних факторів, що впливають на знецінення національної валюти, а, відповідно, і на посилення інфляційного тиску.
Про це повідомив голова ради Національного банку Богдан Данилишин у Facebook.
“Водночас викликає занепокоєння стійка тенденція до скорочення прямих інвестицій в реальний сектор української економіки. І вплив коронакризи в цьому контексті є лише “допоміжним”, – додав голова ради НБУ.

🎬 Чого чекати від євро і золота?

За його словами, тенденції до зниження інвестицій тривають вже п’ять років поспіль. Цей процес обумовлений низкою причин, включаючи недостатній рівень правової захищеності і відсутність цікавих для зовнішніх і внутрішніх інвесторів проєктів.
Уряду спільно з Нацбанком потрібно відпрацювати план дій для залучення інвестицій в реальну економіку з метою забезпечення її зростання і збільшення кількості робочих місць в країні.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що зараз немає передумов для того, щоб курс гривні зріс до 30 UAH/USD.
  • Середньорічний обмінний курс в 2020 році складе 27,00 грн/долар. У попередньому консенсус-прогнозі за квітень 2020 року очікувалося, що курс складе 28,85 грн/долар. Такі дані містяться в консенсус-прогнозі “Вплив COVID – 19 на економіку і суспільство – постпандемічний розвиток” за липень 2020 року.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас