У Зеленського вважають, що підвищення мінімальної зарплати не призведе до зростання інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського вважають, що підвищення мінімальної зарплати не призведе до зростання інфляції

Казна та Політика
475
Збільшення мінімальної заробітної плати з вересня до 5000 гривень не призведе до стрімкого зростання інфляції. Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом.
Про це в коментарі РБК-Україна заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко.
За його словами, спостерігатиметься незначне зростання інфляції, але йдеться про десяті пункти відсотка, тобто менше ніж 1%.
“До того ж ми перебуваємо на історично мінімальному рівні інфляції – приблизно 2%. Він не розкручується при такому зростанні мінімальної зарплати. Незважаючи на те, що рівень інфляції, який запланував Національний банк цього року, становить приблизно 5%, навіть у гіршому випадку ми не зможемо піднятися до цього рівня”, – сказав Устенко.
За його словами, збільшення мінімалки також не призведе і до девальвації гривні.
“Золотовалютні резерви України перебувають на рівні, який перевищує 28 млрд доларів. Це достатньо для того, щоб ми покривали 5 місяців нашого імпорту. Такий обсяг золотовалютних резервів у нас був в 2012 році, після того таких розмірів навіть близько не було”, – сказав радник Зеленського.
Він підкреслив, що Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом і очікує до кінця року отримання іншого траншу, що дозволить додатково поповнити золотовалютні резерви. Устенко нагадав і про підписану угоду з Європейським Союзом на 1,2 млрд євро, а також про розміщення українських боргових зобов’язань на зовнішньому ринку, які призведуть до додаткового надходження валюти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас