Митнику винесли вирок за недекларування 9 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митнику винесли вирок за недекларування 9 млн грн

Казна та Політика
927
Луцький міськрайонний суд визнав митника Романа Середу винним у декларуванні недостовірної інформації, оскільки він не задекларував понад 9 млн грн, які розмістив у польському банку.
“Вироком Луцького міськрайонного суду Волинської області колишнього митника в цьому регіоні Романа Середу визнано винним у декларуванні недостовірної інформації. Суд призначив покарання у вигляді штрафу (51 тис. грн) з позбавленням права обіймати посади в митних органах строком на три роки. У щорічних деклараціях за 2016 і 2017 роки цей чиновник не відобразив понад 9 млн грн, які розмістив в банківській установі “Alior Bank SA” (Республіка Польща)”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що одним з основних доказів у кримінальному провадженні стосовно Романа Середи стали матеріали повної перевірки його декларації, проведеної НАЗК.
“Результати цієї перевірки не були затверджені рішенням НАЗК через зміни в законодавстві в жовтні 2019 року. Дані були відправлені стороні звинувачення 19 лютого 2020 року після перезавантаження НАЗК разом з іншими матеріалами, загальний розмір прихованих активів в яких склав майже 900 млн грн. Незважаючи на це судом вказаний доказ визнано допустимим, що послужило винесенням обвинувального вироку”, – зазначено в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас