Китай протестує цифровий юань у великих комерційних операціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай протестує цифровий юань у великих комерційних операціях

Фінтех і Картки
371
Міністерство комерції КНР анонсувало розширення випробувань національної системи цифрових платежів центробанку (DCEP) на великі комерційні транзакції. Тестування охопить всі рівні галузей, включаючи готельний бізнес і обробку платежів e-commerce.
Як повідомляє DeCrypt, поточна ініціатива доповнить нещодавні плани з залучення до тестування цифрового юаня жителів провінції Хебей, Дельта Янцзи, Гуандун і ряду міст на середньому заході.
Першим участь у програмі візьме місто Сучжоу. Згідно з місцевими ЗМІ, в рамках комерційних транзакцій в тестовому режимі перевірять DCEP компаній зі сфери ритейлу, електронної комерції та освіти. Перевірку пройде і поповнення цифровим юанем транзитних карток.
Також повідомляється про аналогічне розширення програми в Шеньчжені. Покупці в деяких міні-маркетах підтвердили появу можливості оплати товарів за допомогою DCEP.
За словами джерела, між Міністерством комерції та Народним банком Китаю зберігаються деякі розбіжності з приводу впровадження цифрового юаня, які можуть вплинути на терміни його запуску. Внутрішні дебати зосереджені на створенні стимулів для переходу споживачів з платіжних систем Alipay і WeChat.
Обидва відомства враховують зворотний зв’язок від користувачів для поліпшення роботи з платформою.
«Ми виділимо додаткові ресурси на розширення варіантів використання DCEP. Створені необхідні технічні умови, а ризики залишаються під контролем», – заявив представник проекту.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас