Кількість постачальників газу для населення зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість постачальників газу для населення зростає

Особисті фінанси
2722
З 1серпня в Україні почали діяти ринкові умови у сфері постачання газу для населення. Консультанти центру ГазПравда провели опитування серед учасників ринку, щоб з’ясувати, які компанії вже цього року готові змагатися за побутового споживача.
В Україні 760 компаній мають ліцензії на постачання природного газу. Проте, традиційно постачання газу для населення здійснювали 37 регіональних газзбутів. Більшість компаній, які сьогодні постачають газ населенню, належать до Регіональної газової компанії (РГК) https://104.ua/.
За даними Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у 2019 році близько 68 % обсягів постачання природного газу населенню (у 2017 – 2018 роках – 71 %, у 2016 році – 76 %) здійснювалось постачальниками, контрольні пакети акцій (часток, паїв) яких знаходились у власності операторів ГРМ (об’єднаних під брендом «Регіональна газова компанія»), а 32 % обсягів – іншими постачальниками.
В перший тиждень після відкриття ринку 12 нових компаній повідомили про готовність здійснювати постачання газу для населення.
Які компанії продають газ безпосередньо населенню:
  • ГК «Нафтогаз України»,
  • ETG.UA,
  • TAS Energy,
  • Paliv Energy (регіон поставки – Запоріжжя).
Ще 8 учасників ринку зазначили, що найближчим часом оприлюднять газові тарифні плани для населення:
Асканія Енерджи, Центр Муніципального розвитку, СВС Агрохімстандарт, Енера Суми, Yasno (Київські енергетичні послуги), Волиньелектрозбут, Мегаватт Енерго, ІСТ-Трак-Авто.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін дозволив облгазам відмовляти клієнтам у постачанні. Він вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу.
  • З постанови виключили пункт про зобов’язання облгазів (газзбутів) постачати газ усім побутовим споживачам та релігійним організаціям на своїй ліцензійній території.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас