Sony представила високоточні GPS-приймачі для Інтернету речей і натільних пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony представила високоточні GPS-приймачі для Інтернету речей і натільних пристроїв

Технології&Авто
715
Міська забудова і засмічений радіоефір частенько вносять перешкоди в роботу приймачів глобального позиціонування. Усунення цих перешкод і зростаючі вимоги до точності визначення координат, особливо в умовах пересування, змушують розробників натільної електроніки, автопілотів і речей з підключенням до інтернету шукати більш досконалі рішення. Якраз такі підготувала компанія Sony і почне поставляти у вересні.
Згідно з прес-релізом японської компанії, через місяць вона почне поставляти зразки приймачів БІС CXD5610GF і CXD5610GG для супутникових систем навігації (з підтримкою всіх існуючих систем, включаючи ГЛОНАСС і BeiDou). Найменший чіп CXD5610GF зі сторонами 3,2 × 3,7 × 0,5 мм забезпечує мінімальне в галузі споживання при роботі одночасно в двох діапазонах (L1 і L5), а саме ― 9 мВт.
Настільки низьке споживання натомість дозволяє приймачу постійно визначати координати з високою точністю ― до 30 см. При цьому алгоритм надійно працює, навіть якщо носій активно розмахує руками в процесі переміщення. Домогтися такого низького споживання Sony змогла завдяки поєднанню в одній БІС низькочастотних цифрових і високочастотних аналогових ланцюгів.
Чіп CXD5610GG більший ― зі сторонами 7,0 × 8,0 × 1,4 мм. Його мінімальне споживання при роботі в двох діапазонах становить 11 мВт. Робота в одному із зазначених діапазонів ― L1 або L5 ― знизить споживання ще на пару міліватт, що важливо для натільної електроніки з обмеженим запасом заряду в батареях.
Одночасна робота в двох діапазонах дозволяє швидко прив’язатися до супутника навіть при «холодному» старті. По одному каналу проходить прив’язка, по іншому ― позиціонування.
За словами Sony, конкуренти поки що не мають аналогів цій розробці. Вартість зразків нових приймачів GPS Sony встановлена на позначці 1000 єн (близько $10).
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас