Google випустила велике оновлення для свого картографічного сервісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустила велике оновлення для свого картографічного сервісу

Технології&Авто
831
Картографічний сервіс Google Карти (Google Maps) є одним з найпопулярніших інструментів навігації та віддаленого дослідження світу. Розробники продовжують його вдосконалювати і регулярно випускають оновлення, що роблять сервіс більш барвистим, корисним і зручним у використанні.
Цього разу був задіяний спеціальний алгоритм, щоб сформувати більш детальні зображення лісів, пустель, річок і гір. Крім того, були додані нові елементи деталізації місцевості, доріг і населених пунктів. Наприклад, тепер густі ліси зображені на картах більш темним зеленим кольором, а відкрита місцевість — світлим. Згідно з наявними даними, нове представлення “природних областей” запускається автоматично, коли користувач зменшує масштаб.
Що стосується населених пунктів, то тепер Google карти більш детально відображають вулиці, дозволяючи користувачам бачити більше подробиць, наприклад, про ширину тротуарів, пішохідні переходи та інші особливості, які допоможуть людям безпечно переміщатися жвавими перехрестями. Докладна деталізація незабаром стане доступна для вулиць Лондона, Нью-Йорка і Сан-Франциско, але в подальшому більша кількість міст буде відображатися в сервісі значно докладніше.
Варто відзначити, що не тільки Google активно розвиває власний картографічний сервіс. Apple також працює в цьому напрямку, додаючи функцію перегляду вулиць за допомогою свого картографічного сервісу в деяких містах за межами США. Крім того, в наступній версії iOS з’явиться підтримка відображення велосипедних маршрутів, а також функція побудови маршрутів при русі на електромобілі з урахуванням розташування станцій підзарядки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас