Yamaha показала концепт мотоцикла з водяним приводом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yamaha показала концепт мотоцикла з водяним приводом

Технології&Авто
767
Десятки іменитих автомобільних брендів планують експансію на ринок електрокарів. На думку Yamaha, існують альтернативні технології, що дозволяють не тільки домогтися нульових викидів, але і збільшити ККД двигуна. Зовсім нещодавно японська компанія показала концепт мотоцикла, який приводиться в дію за рахунок рідинного приводу.
Ще в 2016 році Yamaha стала спонсором наукового проєкту, який з часом переріс в концепцію мотоцикла з рідинним приводом, розповідає Motorbike Writer.
Згідно з отриманою інформацією, японський виробник має намір випустити перший робочий прототип. Також Yamaha показала концептуальну модель байка, розповівши про принцип роботи нової технології.
Yamaha показала концепт мотоцикла з водяним приводом
Головна ідея полягає в заміні громіздкого ланцюгового приводу тонкими трубками з водою. Передбачається, що рідина за допомогою лопатей зможе обертати головне колесо. Вода приводиться в рух електронасосом і циркулює по замкнутій системі. При бажанні можна використовувати будь-яку відповідну за фізичними і хімічними характеристиками рідину.
Раніше австралійська компанія Azaris вже показала схожу технологію з ККД 98%, але в силу різних проблем не змогла вийти на комерційний ринок. Тоді стверджувалося, що рідинний привід мав крутний момент з миттєвою реакцією і був сумісний з різними видами моторів.
Yamaha показала концепт мотоцикла з водяним приводом
Можливо, Yamaha вирішила основні проблеми технології, що дозволить створити діючий прототип байка з рідинним приводом.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас