Українці погіршили очікування щодо курсу гривні до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці погіршили очікування щодо курсу гривні до долара

Валюта
3458
Індекс споживчих настроїв в Україні в липні 2020 року склав 66,7 п., що на 1,7 п. вище, ніж у червні. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців суттєво погіршилися: індекс девальваційних очікувань зріс на 19,1 п. – до значення 161,8.
Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.
За даними дослідження, індекс поточного становища зріс і становить 60,7, що на 5,9 п. вище за показник минулого місяця. Індекс економічних очікувань у липні майже незмінний та становить 70,8.
У липні показник індексу очікуваної динаміки безробіття лишається стабільним і становить 150,0, що на 3,1 п. нижче за показник минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань змінився також незначно – зріс на 2,2 п. до рівня 185,2.
“Загалом індекс споживчих настроїв у липні 2020 року суттєво не змінився порівняно з червнем. Найбільших змін серед складових індексу зазнали очікування щодо розвитку економіки у найближчі 5 років та доцільності робити великі покупки”, – коментують аналітики Info Sapiens.
За даними дослідження, індекс очікувань щодо розвитку економіки у найближчі 5 років знизився на 6 в.п. до 79,7. Триває корекція цього індексу: повернення до звичного рівня після максимального значення, зафіксованого у серпні 2019 року після президентських виборів.
“Індекс доцільності робити великі покупки, навпаки, зростає після мінімального значення, зафіксованого у квітні 2020 року під час жорсткого карантину. Індекс доцільності робити великі покупки майже повернувся на рівень березня 2020 року”, – зазначають аналітики.
Українці погіршили очікування щодо курсу гривні до долара

Довідка Finance.ua:

  • Голова Нацбанку Кирило Шевченко спростував чутки про те, що центробанк запустить емісію гривні через рефінансування держбанків під викуп облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). За його словами, ці побоювання не справдилися і про них варто забути.
  • Зараз немає передумов для того, щоб курс гривні зріс до 30 UAH/USD. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.
  • Середньорічний обмінний курс у 2020 році становитиме 27,00 грн/доллар. У попередньому консенсус-прогнозі за квітень 2020 року очікувалося, що курс становитиме 28,85 грн/долар. Такі дані містяться у консенсус-прогнозі “Вплив COVID-19 на економіку і суспільство – постпандемічний розвиток” за липень 2020 року.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас