Ринок заміського житла: як змінився попит і тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок заміського житла: як змінився попит і тенденції

Нерухомість
3534
Забудовники оцінили, що майже 50 ЖК у Києві й області призупиняли роботи на період карантину. Але вже в травні робота була відновлена, ринок поступово відновлюється.
Тенденція до зростання попиту на заміське житло загалом, переважно завдяки новим категоріям покупців у кожному сегменті:
  • у сегменті квартир – покупці з невеликими бюджетами, у пошуках альтернатив покупки квартири в столиці;
  • у сегменті котеджів – бізнес-аудиторія, що змінює столицю на комфорт заміського життя.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

Відзначається відновлення продажів квартир після карантину на торішньому рівні. Забудовники, що працюють у сегменті котеджів, таунхаусів, дуплексів, помічають підвищений попит на об’єкти, у порівнянні з минулим роком.
Особливості попиту на малоповерхове заміське житло:
  • підвищені вимоги до якості;
  • оптимізація площ і ділянок до 120–170 м.кв. і 8–10 соток відповідно;
  • сучасна і приваблива архітектура та максимум інфраструктури всередині комплексу, зачинена територія;
  • максимізація прибудинкової території;
  • Зростання кількості й масштабу проєктів.
Основні тренди на ринку заміської нерухомості:
  • багатоквартирних забудова: глобально тренди ринку не змінилися, споживач не змінює бажану кількість кімнатн і не готовий істотно йти на поступки в питаннях комфорту, якості проєкту та інфраструктуридля скорочення бюджету. Однак, став більш прискіпливим, і готовий витратити більше часу для пошуку найкращого варіанту, що задовольнить усі його критерії. Додаткові опції: максимальна інфраструктура, тераси, квартири з ділянкою, більш адаптовані планувальні рішення. Топтренди: забудова «місто в місті»; квартири з підвищеним комфортом;
  • котеджна забудова: попит формує нова категорія бізнес-аудиторії, яка добре розбирається в трендах архітектури й будівництва, що ставить високі вимоги до зручності розташування, оточення й інфраструктурі, якості і зручності планувань. Топтренди: проєкти з продуманим генпланом; оптимізація форматів;
  • таунхауси: усі забудовники описують сегмент, як дуже перспективний, адже це майже свій будинок за ціною квартири. Для успіху формату має бути компроміс між зазначеними видами житла в питанні архітектури і якісне розташування: зручна дорога, добре розвинена інфраструктура, зручне планування у 2 або 3 рівнях від 90 до 135 м.кв. і своя ділянка майже дві сотки.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас