Банда «чорних ріелторів» заволоділа нерухомістю у Києві на понад 200 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банда «чорних ріелторів» заволоділа нерухомістю у Києві на понад 200 млн грн

Кримінал
2813
Київською місцевою прокуратурою № 7 завершене досудове розслідування у багатоепізодному кримінальному провадженні за фактами заволодіння учасниками злочинної організації об’єктами нерухомості державної, комунальної та приватної власності на суму понад 200 млн гривень.
Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.
Вказана група діяла на території Києва з кінця 2017 року по серпень 2019 року. Очолювали її колишній керівник районного відділу Державної виконавчої служби України у Донецькій області та приватний підприємець з м. Донецьк.
Досудовим розслідуванням встановлено, що організатори злочинів створили філію комунального підприємства та були акредитовані Міністерством юстиції України як суб’єкт державної реєстрації. Державними реєстраторами філії комунального підприємства були особи, які за грошову винагороду передали підозрюваним ключі доступу до Державного реєстру речових прав, а один з державних реєстраторів використовував підроблений паспорт громадянина України.
Так, упродовж 2017-2019 років учасники злочинної організації з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями на території Києва.
При цьому завдано збитків територіальній громаді міста на суму 111 млн гривень, державі – на суму 41 млн гривень, фізичним та юридичним особам на суму 50 млн гривень.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас