Чеський концерн планує інвестувати у "Південмаш" мінімум 50 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеський концерн планує інвестувати у "Південмаш" мінімум 50 мільйонів євро

Фондовий ринок
564
Чеський концерн Witkowitz, який спеціалізується на виготовленні машинобудівного обладнання, планує інвестувати в український “Південмаш” мінімально 50 млн євро для створення на його базі нових виробничих потужностей.
Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.
“Основним завданням співробітництва є розбудова нових проєктів з реконструкції залізничних дизельних двигунів та виробництва водневих двигунів.
Орієнтовний запуск виробництва планують на кінець 2020 року. До цього часу буде створено три окремі виробничі зони: цех з ремонту колісних пар з обсягом інвестиції до 10 млн євро, цех з ремонту вагонів з обсягом до 2 млн євро і цех з ремонту локомотивів – до 10 млн євро. Крім цього, планується формування торговельного майданчику авторизованого дилера концерну Witkowitz”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що проєкт передбачає довгострокове співробітництво, в результаті якого будуть створені авторизовані сервісні центри з обслуговування локомотивів та дизельних двигунів, а також центр з капітального ремонту вагонів та колісних пар. У подальших планах – завод з виробництва устаткування для виготовлення водню і центр з переобладнання локомотивів.
“Співробітництво з Witkowitz – це ще один міжнародний проєкт для Південмашу, який допоможе створити необхідне навантаження для підприємства та задіяти його виробничий потенціал”, – заявив голова Державного космічного агентства Володимир Усов.
Witkowitz – один з найпотужніших машинобудівних заводів Центральної Європи. Він був заснований у XIX столітті і на сьогодні є всесвітньо відомим брендом з інноваційними технологічними рішеннями.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас