Японці пообіцяли літаючі авто до 2023 року (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці пообіцяли літаючі авто до 2023 року (відео)

Світ
1269
Генеральний директор токійської компанії SkyDrive Inc. Томохіро Фукудзава переконаний, що до 2050 року будь-хто зможе за 10 хвилин дістатися до будь-якого пункту призначення в межах 23 районів столиці Японії.
Хоча в усьому світі існує понад 100 проектів літаючих автомобілів, включаючи такі великі міжнародні фірми, як Boeing Co., Airbus SE і Uber Technologies Inc., двомісний транспортний засіб, розроблений SkyDrive, унікальний тим, що це найменший літаючий автомобіль у світі, і може поміститися на парковці, як дві звичайні машини.
Прототип на батарейках, з парою пропелерів, встановлених на кожному з чотирьох крил, здійснив перший пілотований політ на відкритому повітрі в грудні минулого року. Проекти літаючих автомобілів отримують допомогу від уряду Японії, яке наполягає на їх комерціалізації в 2023 році.
Кінцева мета уряду – використовувати повітряний простір для перевезення людей у ​​великих містах, уникати пробок і надавати новий вид транспорту для гірських районів і віддалених островів або для використання в разі стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій.
SkyDrive бере свій початок в Cartivator, волонтерській організації, створеній людьми, які працюють в різних галузях промисловості, включаючи автомобілі та авіацію. Дослідження літаючих автомобілів почалися в січні 2014 року.
SkyDrive був заснований в липні 2018 року для прискорення цієї ініціативи, його співробітники, в основному, члени Cartivator, і компанія проводила експерименти на своєму випробувальному полігоні в Toyota, префектура Айті.
Компанія стверджує, що її концептуальна модель під назвою SD-XX є найменшою в світі eVTOL, висотою 1,5 метра і розміром 4 метри на 3,5 метра в діаметрі. Нагадуючи дрон розміром з автомобіль, перша модель, яку компанія сподівається представити в 2023 році, зможе літати зі швидкістю 100 кілометрів на годину з обмеженою дальністю польоту в кілька десятків кілометрів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас