США зберегли мита на товари з ЄС обсягом $7,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США зберегли мита на товари з ЄС обсягом $7,5 млрд

Світ
117
США зберегли мита на товари з Євросоюзу обсягом $7,5 млрд.
Про це повідомило торгове представництво країни.
Таке рішення було прийнято в зв’язку з субсидуванням виробництва цивільних літаків в ЄС, зокрема, у Франції, Німеччині та Іспанії, а також у Великобританії, зазначається в повідомленні відомства.
“ЄС і країни-члени не вжили заходів, необхідних для виконання рішень СОТ”, – заявив торговий представник США Роберт Лайтхайзер. Водночас він зазначив, що Сполучені Штати мають намір продовжувати пошук “довгострокового вирішення цієї суперечки”.
Вашингтон зберіг 15%-ві мита на літаки і 25%-ві – на інші товари. Водночас США вилучили зі списку деякі товари з Великобританії і Греції, включивши до нього порівнянний обсяг продукції з Франції та Німеччини. Зміни списку стануть чинними 1 вересня.
Світова організація торгівлі (СОТ) в жовтні 2019 року офіційно дозволила Вашингтону ввести мита на європейські товари загальним обсягом $7,5 млрд у відповідь на субсидування Євросоюзом авіабудівного концерну Airbus SE.
У липні поточного року Airbus досяг угод з урядами Франції та Іспанії про внесення змін до умов програм підтримки виробництва літаків A350, щоб остаточно врегулювати багаторічну суперечку в СОТ.
Комісар ЄС з торгівлі Філ Хоган після цього заявив, що, якщо США збережуть “невиправдані мита”, Євросоюз “скористається своїм правом на заходи у відповідь”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас