Борги "Центренерго" 1,4 млрд грн, – аудитори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги "Центренерго" 1,4 млрд грн, – аудитори

Фондовий ринок
243
Аудиторська компанія BakerTilly підтвердила, що поточні зобов’язання ПАТ “Центренерго” на кінець 2019 року перевищували її активи на 1,403 млрд грн.
Про це йдеться в аудиторському висновку до фінансової звітності компанії за 2019 р.
“Товариство отримало чисті збитки у розмірі 1,98 млрд грн протягом року, що закінчився 31 грудня 2019 р., і на цю дату поточні зобов’язання компанії перевищували її поточні активи на суму 1,403 млрд грн”, – йдеться у висновку аудитора.
При цьому на кінець попереднього, 2018 року, навпаки активи перевищували зобов’язання на 729,9 млн грн.
Згідно з фінансовою звітністю, кредиторська заборгованість на кінець 2019 р. становила 4,5 млрд грн. Зокрема, заборгованість за товари та послуги протягом року зросла в 6 разів – з 608 млн грн на початок року до 3,56 млрд грн на кінець року.
Згідно з висновком BakerTilly, на цей час існує невизначеність, яка може поставити під сумнів здатність “Центренерго” продовжувати господарську діяльність на безперервній підставі.
Раніше перевищення боргових зобов’язань “Центренерго” над її активами підтверджував голова Фонду державного майна Дмитро Сенніченко. ФДМ володіє 78% акцій компанії.
За словами Сенниченка, приватизація “Центренерго” очікується в другому кварталі 2021 р. Зобов’язання з приватизації цієї компанії прописані в меморандумі України з Міжнародним валютним фондом. Згідно з текстом меморандуму, конкурс з приватизації компанії повинен бути оголошений в грудні 2020 р., а продаж відбудеться до 30 червня 2021 р.
Генеральний директор “Центренерго” Олександр Корчинський в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” заявив, що компанії необхідно передати перспективні державні вугільні шахти. Це дозволить поліпшити фінансовий стан компанії і підвищити її вартість.
Раніше ідею приватизації “Центренерго” разом з перспективними вугільними шахтами також підтримав голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас