Міжбанк: гривня має намір зміцнити позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня має намір зміцнити позиції

Валюта
1488
Цей четвер пройде досить активно на валютному ринку зі збереженням загальної тенденції цього тижня щодо певного поступового зміцнення позицій гривні.
На поведінку учасників торгів впливатимуть:
  • Необхідність фінансування клієнтами своїх поточних гривневих господарських витрат. Наразі експортери не притримують валютну виручку, оскільки валютні котирування останніх днів просідають. Це забезпечує міжбанк стабільним обсягом пропозиції валюти протягом дня. Основне завдання продавців – “вгадати” з моментом продажу валюти, щоб отримати оптимальний курс.
Покупці, навпаки, не поспішають укладати угоди і намагаються дочекатися “дна” за курсом, лише тоді викуповуючи основний обсяг. У цьому протистоянні інтересів великих покупців і продавців і пройде четвер на міжбанку, а тренд по курсу залишиться повністю залежним від курсових завдань основних гравців.
Не варто забувати і про те, що на значній кількості підприємств-експортерів скоро чекають авансові виплати персоналу за першу половину серпня, що також вимагає від них наявності гривні і стимулює продажі валюти для цих операцій;
  • Поведінка нерезидентів. Іноземці продовжують поступово викуповувати на міжбанку необхідні їм обсяги валюти за рахунок гривні, отриманої від погашення ОВДП. І сьогодні вони продовжать застосовувати вже відпрацьовану ними тактику робити це невеликими сумами протягом дня (зазвичай ближче до обіду), щоб не провокувати спекулятивний розігрів курсу в моменти своїх купівель;
  • Дії спекулянтів та інтервенції НБУ.
Більш-менш стабільний валютний ринок залишає у спекулянтів тільки два основні варіанти заробітків:
1) за рахунок роботи “в дві сторони”;
2) за рахунок різниці готівкового та безготівкового курсів.
Особливих спроб розігріти курс з їхнього боку протягом дня зараз не спостерігається, оскільки особливого попиту на валюту немає і все складніше знайти платоспроможного покупця, готового купувати валюту “задорого”. При виході на торги великих гравців спекулянти намагаються розгойдати котирування протягом сесії, але це особливого успіху не має.
Надлишок пропозиції в четвер продовжить викуповувати Нацбанк, але робити це знову буде невеликими порціями в межах $20 млн. Подібна тактика більше має завдання тільки вирівнювати попит і пропозицію з утриманням котирувань долара від більш істотного ситуативного просідання, а не формування остаточного тренда протягом дня. При цьому цінники Нацбанку залишаються орієнтиром для всіх учасників торгів.
На четвер Finance.ua прогнозує обсяг операцій на торгах в межах до $190 млн при здійсненні до 430-550 угод.
На момент написання статті на міжбанку вже переважає пропозиція по долару, і частина учасників ринку чекають на появу Нацбанку на торгах з інтервенцією з викупу валюти.
Обмінники сьогодні будуть орієнтуватися на котирування міжбанку і продовжать працювати у форматі “з обороту” зі спредом між купівлею і продажем по долару в 15-20 копійок і по євро – в 25-35 копійок.
Курси міжбанку, за прогнозом Finance.ua, на 13 серпня перебуватимуть у межах: долар – коридор 27,40 – 27,60 гривень, євро – коридор 32,17 – 32,74 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор котирувань купівель і продажів 27,30 – 27,75 гривень, євро – коридор 31,80 – 32,68 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,50 / 27,52
Євро – 32,39 / 32,42
Російський рубль – 0,3728 / 0,3732
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас