Уряд схвалив програму приватизації спиртзаводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив програму приватизації спиртзаводів

Казна та Політика
315
Кабінет міністрів схвалив “Програму реформування та розвитку спиртової галузі на період до 2024 року”. Упродовж цього терміну державні спиртзаводи планується виставити на продаж.
Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду 12 серпня.
Після засідання Кабміну міністр економіки Ігор Петрашко на брифінгу заявив, що постанова “розблоковує питання приватизації підприємств спиртової індустрії, які вже передані на приватизацію до Фонду держмайна”.
Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту постанови, основними завданнями програми є створення умов для удосконалення державної політики розвитку спиртової галузі, приватизації спиртових заводів, боротьби з “тіньовим” ринком спирту етилового, формування умов для становлення в Україні конкурентного ринку спирту етилового.
Автори проєкту нагадують, що Верховна Рада України в грудні 2019 року внесла зміни до закону “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального” щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового, яким передбачається скасування державної монополії на виробництво спирту та сприяння детінізації ринку спирту та лікеро-горілчаної продукції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас