Капіталізація Apple стрімко росте і зрівнялася з ВВП Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація Apple стрімко росте і зрівнялася з ВВП Італії

Фондовий ринок
1744
Капіталізація американського техногіганта Apple стрімко наближається до $2 трлн. Курс котирувань акцій компанії склав $444,45, що на 2,27% більше, ніж напередодні.
Про це пише DailyComm з посиланням на Barron’s.
З урахуванням такого курсу капіталізація Apple становить $1,9 трлн, що приблизно відповідає величині валового внутрішнього продукту Італії, зазначає видання. Для того, щоб подолати позначку в $2 трлн, виробнику iPhone і iPad достатньо 5%-го зростання ціни акцій.
У тому, що Apple найближчим часом стане першою в світі компанією з ринковою вартістю понад $2 трлн, мало хто сумнівається. З початку 2020 року котирування корпорації піднялися на 55% після 85%-го зростання в 2019-му. Цього року капіталізація Apple збільшилася на $700 млрд, а це перевершує сумарну вартість Cisco, Oracle, Salesforce і Zoom.
Акції Apple в даний час ростуть на тлі успішного звіту за другий фінансовий квартал. Компанія перевершила прогнози аналітиків щодо виручки ($59,69 млрд при очікуваних $52,25 млрд) і прибутку на акцію ($2,58 при очікуваних $2,04).
Акції Apple торгуються на рівні, який приблизно в сім разів більший за прогнозовані продажі за підсумками поточного фінансового року та який приблизно в 35 разів перевищує очікуваний прибуток.
У січні 2020 року аналітик Wedbush Securities Ден Айвс вже заявляв, що ринкова капіталізація Apple може досягти $2 трлн до кінця 2021 року. Однак тепер фахівець каже, що знаковий рубіж буде підкорено набагато швидше.
Передбачається, що вихід iPhone з підтримкою 5G додасть акціям компанії додатковий імпульс, що збільшить капіталізацію Apple.
Поряд з цим аналітики Wedbush прогнозують і високий попит на бездротові навушники AirPods.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас