Android 11 отримає одну з корисних функцій iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android 11 отримає одну з корисних функцій iOS

Технології&Авто
828
Суперництво між мобільними операційними системами Apple і Google триває не перший рік – не стали винятком і фірмові екранні клавіатури. Хоча Gboard в останні роки не раз обходила штатне рішення для iOS, одна з корисних функцій для взаємодії з даними облікових записів на Android була доступна тільки в сторонніх додатках. Нарешті, Google взялася виправити цю «історичну несправедливість».
Системна функція автозаповнення паролів в Chrome дебютувала ще в Android 9, а незабаром її аналог з’явиться і на системному рівні. В Android 11 представлений новий метод автозаповнення, який інтегрується з екранною клавіатурою і менеджером паролів. При цьому нова функція буде підтримуватися не тільки при використанні Gboard – відповідний API для швидкого заповнення з підтвердженням за допомогою біометрії зможуть застосувати і розробники інших клавіатур.
Google вже почала тестування нової функції для Gboard, яка взаємодіє з програмою для зберігання паролів 1Password. При отриманні даних з додатку його інтерфейс більше не «спливає» на дисплеї, а відповідну дію здійснює іконка на екранній клавіатурі. Щоб скористатися таким методом автозаповнення після апдейту ОС, необхідно буде оновити як клавіатуру, так і менеджер паролів до версій, що підтримують відповідні бібліотеки. Реліз фінальної збірки Android 11 очікується вже наступного місяця.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас