Бізнесу дозволять обрати систему оподаткування відразу під час реєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесу дозволять обрати систему оподаткування відразу під час реєстрації

Особисті фінанси
964
Безпосередньо під час реєстрації бізнесу підприємцям планують надати можливість обирати систему оподаткування.
Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.
Таке нововведення почне діяти з 17 серпня 2020 року після впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Що це означає:
  • планується запровадити можливість обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій;
  • для цього бізнесмени будуть заповнювати відповідні сторінки заяв у системі державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, Мін’юст готується до запуску нового ЄДР (Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань).
  • У зв’язку з цим з 7 до 16 серпня 2020 року дані будуть переноситися з старого реєстру до нового і доступ реєстраторів до ЄДР протягом цього часу буде відсутнім. Документи на реєстрацію не приймаються з 00 годин 05 серпня, а документи, подані до цього часу, повинні бути опрацьовані до 18 години 7 серпня.
  • Натомість можливість приймати документи для реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань з 12 серпня отримають державні реєстратори та адміністратори ЦНАП.

Як закрити ФОП в 2020 році? 💼

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас