Європа самостійно вирішуватиме, у кого купувати газ - голова МЗС ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа самостійно вирішуватиме, у кого купувати газ - голова МЗС ФРН

Енергетика
1386
Німеччина виступає проти американських санкцій щодо російського газопроводу «Північний потік – 2».
Як заявив очільник Міністерства закордонних справ ФРН Хайко Маас в інтерв’ю виданню «Інтерфакс», Європа самостійно вирішуватиме, у кого їй купувати енергоносії.
«Адже ясно одне: рішення по європейській енергетичній політиці ми приймаємо в столицях Європи і спільно в Брюсселі. Ми самі вирішуємо, де нам купувати енергоносії», – сказав міністр напередодні візиту в Росію.
«Історія наших загальноєвропейських трансатлантичних взаємин з США налічує десятиліття. Вони ґрунтуються на міцному фундаменті і ніколи не визначалися виключно сьогочасної політикою. Але, звичайно, позиція нашого уряду по цій темі однозначна: ми не згодні з екстериторіальними санкціями і чітко заявляємо про це уряду США», – наголосив Маас.
Він підкреслив, що це питання є важливим також з огляду на створення правової захищеності для європейських компаній.
Нагадаємо: днями посол ЄС в Росії Маркус Едерер заявив, що Європейський Союз взявся за створенням механізму, який зробить його більш стійким до можливих санкцій інших країн, зокрема США.
Як повідомлялось, раніше верховний представник ЄС Жозеп Боррель рішуче виступив проти санкцій з боку США.
Боррель додав, що ЄС в принципі виступає проти застосування санкцій третіми країнами проти європейських компаній. Крім того, він вважає, що екстериторіальне застосування санкцій суперечить міжнародному праву.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас